Rookvrij korfballen

Het KNKV wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal. Want korfbal is goed voor je: het geeft je energie, je bent fitter en het verbetert je conditie. Een goede gezondheid helpt om een goede prestatie neer te zetten. Roken en korfbal passen niet bij elkaar, want roken en meeroken is schadelijk voor de gezondheid.

Kinderen brengen veel van hun vrije tijd door op de korfbalvereniging. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken, vooral als het om rolmodellen gaat. Denk aan korfballers tegen wie zij opkijken of aan trainers. Zien roken, doet roken. Hoe jonger iemand begint met roken, hoe erger de verslaving.

Met een rookvrij korfbalterrein draagt je vereniging uit dat niet-roken de norm is. Hierdoor wordt roken minder normaal en daarmee minder aantrekkelijk voor kinderen en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Daarnaast draag je met een rookvrije vereniging bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien. Het is tijd voor rookvrij korfbal.

Rookvrije Generatie
De Rookvrije Generatie is een initiatief van drie gezondheidsfondsen: HartstichtingKWF kankerbestrijding en het Longfonds.

Aan de slag
Wil je ook een rookvrije vereniging?  Er zijn gratis verschillende ondersteunende materialen beschikbaar. Zo is er een flyer en een stappenplan die je kunnen helpen. Ook zijn er voorbeeldteksten voor nieuwsbrieven, website of een filmpje dat je kunt gebruiken.

  1. Download het stappenplan
  2. Download de flyer
  3. Meer materialen voor een rookvrij korfbalterrein  

Heb je nog vragen? Je kunt contact opnemen met: