Affiche maken in Word

Hoe maak je een kleurige affiche in een Word document? Met afbeeldingen, tekstvakken en Wordart! Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hieronder uit. Gebruik dit voorbeeld samen met je eigen inspiratie om folders, flyers en affiches te maken!

Je opent eerst een Word document.

Om een achtergrondkleur in te voegen ga je naar Opmaak, achtergrond en je kiest een kleur.

Om ook nog een achtergrond afbeelding in te voegen ga je naar Opmaak, achtergrond, afgedrukt watermerk. Het vakje wassen klik je uit. Je selecteert een afbeelding uit je bestand en klikt op (let op!!) toepassen. Zolang je op toepassen klikt, kun je de grootte van de afbeelding nog veranderen. Zie afbeeldingen hieronder. Wordart invoegen
Ga onderin je scherm naar het A teken, dit is het symbool voor Word art. Of als je dit icoontje niet ziet staan; ga naar invoegen, afbeelding, Wordart. Dan krijg je onderstaand scherm te zien. Kies er één uit, bijv. die linksboven want je kunt de vorm en kleur ook later nog kiezen.Kies je lettertype, zoals in het scherm hier rechtsboven en druk op ok. De letters kun je nu gaan bewerken. Je kunt het vak via het “hondje” zo selecteren, dat je hem kunt verplaatsen naar waar je maar wilt. Kies hondje (tekstomloop) en klik op contour of transparant. Nu kun je je vak verschuiven (slepen) naar de plaats waar je hem wilt hebben.

 

Ga in de Wordart werkbalk naar het emmertje met de kwast (wordart opmaken) en kies je letterkleur en de lijn die je eromheen wilt hebben. Probeer wat verschillende dingen uit.
Zorg dat je letters goed zichtbaar zijn tegen de achtergrond. Of passen bij je achtergrond.

Als je woord staat, kun je ook nog de vorm veranderen. Probeer maar uit. Selecteer je Wordart vorm (de bolletjes komen weer in beeld) Kies in de wordart werkbalk de schuine A (wordart vorm) Klik dat aan en probeer maar uit.

 

Nu gaan we een afbeelding invoegen. Kies invoegen, afbeelding, uit bestand.

 

De afbeelding is nu ingevoegd. Met het “hondje” zorg je ervoor dat hij vrij over de achtergrond bewogen kan worden. Door de omloop (zo heten die punten die de grens van een vak aangeven) van het Wordart deel te bewerken, kun je ervoor zorgen dat het woord vakantie voor de afbeelding komt.

 

Nu gaan we nog een tekstvak invoegen. Selecteer invoegen tekstvak. Schrijf nu je tekst in het tekstvak en kies je lettertype en lettergrootte.

 

Nu kun je het tekstvak nog bewerken; kleur, wel of geen lijn om je tekstvak heen, misschien wil je het vak onzichtbaar hebben? Selecteer de rand van het tekstvak en klik de rechtermuisknop. Kies tekstvak opmaken. Het tekstvak kun je een kleur geven en dan met de schuif doorzichtig maken zodat de achtergrond er doorheen komt. De kleur van de letters bepaal je gewoon bovenin je algemene werkbalk.

 Nog even een zonnebrilletje via invoegen, illustratie (zoekterm intypen) en klaar is de poster/affiche.

Veel plezier bij het maken van je eigen folders, flyers en affiches!