KNKV-scheidsrechter

Bij iedere wedstrijd zijn er naast spelers, speelsters en materiaal ook scheidsrechters nodig. In het top- en wedstrijdkorfbal dient iedere wedstrijd te worden geleid door een KNKV-scheidsrechter.

Onder de kop 'Opleidingen' vindt u meer informatie hoe u in het bezit kunt komen van het KNKV-scheidsrechterscertificaaat waarmee u bevoegd bent om op te treden als KNKV-scheidsrechter.

Iedere KNKV-scheidsrechter kan zich daarnaast aanmelden om aangewezen te worden voor het leiden van wedstrijden in het wedstrijdkorfbal. Hiervoor kunt u gebruiken maken van het formulier 'Aanmelden KNKV-scheidsrechter' dat u onder de kop 'Algemene Informatie' kunt vinden.

Voor het opgeven van KNKV-scheidsrechters van hun verhinderingen, informatie over aanstellingen, bekijken van beoordelingsrapporten en verdere gegevens kunnen zij terecht in het Official Portaal. Hiervoor ontvangt iedere KNKV-scheidsrechter bij aanmelding zijn of haar unieke gebruikersnaam en wachtwoord. Voor het inloggen in het Official Portaal kan men terecht onder de kop 'Official Portaal' in de sectie Arbitrage.

Praktische aanwijzingen voor samenwerking met een assistent-scheidsrechter
Op sommige niveaus worden wedstrijden geleid door een scheidsrechter die wordt geassisteerd door een assistent-scheidsrechter.

In het document 'Praktische aanwijzingen voor samenwerking met een assistent-scheidsrechter' staat beschreven hoe deze samenwerking kan worden opgezet. Daarnaast staan diverse zaken beschreven als looplijnen, positiekeuze en verantwoordelijkheden.

Klik hier om het document te downloaden